Jdi na obsah Jdi na menu
 


Adventní koncert 29. 11. 2008

2. 12. 2008

Dne 29. 11. 2008 od 18:00 se v místním kostele uskutečnil adventní koncert. Koncert byl již třetím v pořadí v novodobé historii obce Seč.

Vše již  začalo dopoledními přípravami kostela na večerní vystoupení. Bylo třeba nachystat zhruba 60 židlí k sezení, nazdobit stromky, připravit občerstvovací stánek a osvětlit dosud ještě neelektrifikovaný kostel.

Navštívnici se začali scházet okolo 17. hodiny, neboť před kostelem bylo připraveno občerstvení pro návštěvníky a účastníky koncertu. K dispozici tak byla grilovaná klobása, svařené víno, grog, čaj a další alko i nealko nápoje. Zhruba 10 minut před začátkem koncertu se rozezněly zvony na naší zvonici. Stalo se tak po několikaleté přestávce. Pan farář svolil a dovolil pár nadšencům, aby před kocertem zazvonili na zvony našeho kostela.

Samotný koncert pak začal v 18:00. Vystoupili zde žáci Gymnázia Blovice pod vedením pana učitele Škaly a žáci Základní umělecké školy Blovice pod vedením pana ředitele Brožíka. Všem učínkujícím velice děkujeme, neboť zde vystupovali ve svém volném čase a zadarmo!

Po skončení koncertu bylo možné navštívit přátelské posezení s hudbou v místním hostinci. K tanci zde hrála skupina Keiko.

Celkově se koncert velmi vydařil a těšil se hojné účasti diváků i učinkujících. Kostel byl zcela naplněn lidmi. Za to, že se takto vydařil, je potřeba poděkovat všem - nadšencům pomáhajícím při organizaci, účinkujícím, panu farářovi a i divákům, neboť atmosféra byla skvělá. Zejména pak díky divákům, kteří přinesli lampiony - byly nádherné a umocňovaly sváteční atmosféru večera.

Nutno ještě podotknouti, že při konání koncertu byla uspořádana sbírka na opravu kostela. Nasbíralo se neuvěřitelných 11500 Kč. Na tuto sbírku jsme pyšni a velice děkujeme za Vaše dary!

 

 

Náhledy fotografií ze složky Adventní koncert 2008